Oszlik a köd a múlt hét horrortörténete körül: a philadelphiai katasztrófát, amelyben egy öreg ház elvileg kontrollált lebontása során a romok egy része a szomszéd telekre zuhant, és ott maga alá temette a Üdvhadsereg boltját, minden jel szerint az okozta, hogy a bontást végző munkagép vezetője kábítószer befolyása alatt állt. 

A negyvenkét éves Sean Benschop szombaton önként feladta magát a rendőrségen, miután már két napja keresték őt égre-földre. A hatóságok a férfit azzal gyanúsítják, hogy marihuánát szívott, mielőtt nekilátott volna a munkának
Benschop nem kezdő a törvény megsértése terén: eddig tizenegy alkalommal tartóztatták le kábítószer-, illetve fegyver birtoklásáért, kisebb-nagyobb lopásokért. Ugyanez egyébként elmondható Benschop munkaadójáról, a bontás fővállalkozójáról, Griffin Campbellről is, akinek alkalmazása miatt ilyenformán a városvezetésnek is lesz magyarázkodni valója. 
A balesettel kapcsolatban, amelyben hatan meghaltak és tizenhárman megsérültek, máris benyújtották az első kártérítési igényt: egy kimentett asszony, Nadine White perelte be a bontásért felelős személyeket.

Az F1-es pilóták esetleges drogfogyasztási szokásairól nem tudunk, de tény, hogy ők is tudnak költséges károkat okozni – igaz, a haláleset ritka. Felipe Masa és Pastor Maldonado törései a Kanadai Nagydíjon itt.