A járművek fedélzeti rendszerein és az okostelefonokon futó megoldások előnyeinek egyesítését kínálja  a NNG Kft. új megoldása. A 2013-as Telematics Detroit kiállításon és konferencián bemutatott NavFusion teljes körű okostelefon-integrációt kínál az autóban.

A navigációs szoftverek globális gyártója, az iGO navigációs rendszer legújabb megoldását az autóipari és az utólag beépíthető megoldásokat kínáló partnerei számára fejlesztette. Lényege, hogy az okostelefon funkciói az autó rendszereit is segítik.

Az iTunes App Store-ból vagy a Google Play-ről ingyenesen letölthető NavFusion alkalmazás segítségével az okostelefon és az autó fejegysége között a háttérben azonnal megkezdődhet a navigációval kapcsolatos tartalmak szinkronizálása.

A két, egyébként önállóan is működő rendszer ezt követően állandó kapcsolatban marad egymással, lényegesen leegyszerűsítve a fejegység térkép- és tartalomfrissítését. A technológia emellett gondoskodik a névjegyek, a kedvencek, a navigációs előzmények, a tervezett útvonalak és a térképek szinkronizálásáról is.

A személyes adatok az autóban is elérhetővé válnak, illetve a felhasználó élő, online szolgáltatásokat vehet igénybe (pl., időjárás-információk, közlekedési adatok és üzemanyag-árak) a jármű beépített rendszerén. A térképek egy háttérfolyamat keretében automatikusan, felhasználói beavatkozás nélkül frissülnek.

Az NNG fejlesztői jelen pillanatban a partnerek különböző igényeire szabott szoftvercsomagokon dolgoznak. Az első NavFusiont támogató iGO Navigációs szoftver várhatóan 2014 első negyedévében kerül piacra.