Holnap hoznak ítéletet annak az adóhatósági dolgozónak az ügyében, akit tavaly ősszel tartóztattak le, miután valóságos hajtóvadászatot indított a környéken élő családok ellen. 

Az elhunyt gyermekeit testvére vette magához, Lelkileg még nem épültek fel a látottakból

Az elhunyt gyermekeit testvére vette magához, Lelkileg még nem épültek fel a látottakból


A 32 éves Matthew Tvrdon tavaly októberben szakított barátnőjével, és állítólag ennek hatására kezdte meggyűlölni a boldog családokat. Kifejezetten az óvodából vagy iskolából hazafelé tartó családokat vett célba, és megpróbálta őket elgázolni. 
Ez egy alkalommal sikerült is neki: a 32 éves Karina Menziesnek háromszor ment neki, miközben a nő két lánya kezét fogva sétált az utcán. A szerencsétlen anya végül ellökte magától a kicsiket, hogy védje őket; ekkor a furgon alá esett, a dühöngő férfi elütötte, majd hátramenetbe kapcsolt és ismét áthajtott rajta – gyermekei szeme láttára. 
A rendőrség a most lezáruló tárgyalás során nyilvánosságra hozta a férfi elfogásáról készült felvételt. Ezen jól látható, hogy nem adta magát könnyen: hiába ugráltak fel a rendőrök az autóra, padlógázzal  továbbhajtott, nem törődve senki testi épségével 
A férfi, akit paranoid skizofréniával diagnosztizáltak, 32 vádpontban vallotta magát bűnősnek, beleértve hétrendbeli emberölési kísérletet. Amint a kihallgatás során elmondta, az a kényszerképzete támadt, hogy a felnőttek, akiket megtámadott, ártani akarnak neki. “Meg akartam ölni őket. A szülőket céloztam, a gyerekek csak útban voltak” – mondta a férfi, aki éveken át gyógyszeres kezelés alatt állt, 2011-ben azonban abbahagyta azok szedését. 
A cardiffi bíróság ma délután, magyar idő szerint három órakor hoz ítéletet az ügyben.
Ha nem is dühből, és nem is embereknek hajtott, mindenesetre Felipe Massa is lezúzta az autóját. Itt olvashatsz a körülményekről.