Meglepetésre a Qatar M-Sport versenyzője Jevgenyij Novikov vezet az Akropolisz-rali rövidke, de igencsak kalandos pénteki napját követően. A rali-világbajnokság görög futamán az orosz 30,3 másodperces előnnyel állhatott a parc fermébe a kijelölt két szakasz teljesítését követően.

A második helyen a Citroën versenyzője, Dani Sordo áll, aki az utóbbi két évben nem is indult az Akropolisz-ralin. A harmadik a Volkswagen versenyzője, Jari-Matti Latvala, aki idén először veri csapattársát Sebastien Ogiert.


Meglepetés az Akropolisz-ralin 2 A világbajnokságban vezető francia versenyző már a nyitó szakaszon kiesett versenyből, miután versenyautója üzemanyagnyomás-probléma miatt megállt.

Nem ő volt azonban az egyetlen, aki a 47 kilométeres Kineta – Pissia szakaszon bajba került, Mikko Hirvonen közel hat percet veszített, amikor Citroënjében eltört a kormánymű 7 km-rel a cél előtt. A szintén esélyesnek mondott Mads Ostberg autójából pedig kiesett az egyik első kerék, és három perce került mire a pótkerékkel pótolták.  
Meglepetés az Akropolisz-ralin 3 Az Akropolisz-rali állás a pénteki napot követően (2/14 szakasz):

1. Jevgenyij Novikov  Ford Fiesta RS WRC 50p 59,3mp
2. Dani Sordo           Citroën DS3 WRC +30,3mp
3. Jari-Matti Latvala  Volkswagen Polo R WRC +39,1mp
4. Thierry Neuville     Ford Fiesta RS WRC +51,1mp
5. Andreas Mikkelsen Volkswagen Polo R WRC +1p 14,6mp
6. Nasser Al-Attiyah  Ford Fiesta RS WRC +1p 32,9mp
7. Martin Prokop       Ford Fiesta RS WRC +2p 34,3mp
8. Khalid Al-Qassimi  Citroën DS3 WRC +3p 22,4mp
9. Mads Ostberg      Ford Fiesta RS WRC +3p 30.1mp
10. Robert Kubica    Citroen DS3 RRC +4p 17,3mp WRC2

Így ment Ogier az Akropolisz-rali időmérőjén: