Ősszel vezeti be Európában új, teljes méretű szabadidőjárművét a BMW. 

Az X5 harmadik kiadása a korábban megszerzett információkkal összhangban az X1 és az X3 aktuális stíluselemeiből is merít. Ez elsősorban a hátfal és a zárófény kialakításában nyilvánul meg; az orr és a profil szinte változatlan az elődhöz képest, megjelentek ellenben számos, a BMW formanyelvéhez ma már hozzá tartozó, aerodinamikai kiegészítő megoldások (pl. az első kerekek mögötti légkivezető rések). 
Az igényes kivitelű beltér jobb helykínálatot és kedvezőbb áttekinthetőséget ígér, a hátsó ülés hármas (4:2:4) osztása a variálhatóságot fokozza, a minden kivitelen motoros, akár a távirányítóról is mozgatható csomagtérajtó mögött alaphelyzetben 650 literes, az üléseket lehajtva 1870 literig bővíthető az üreg. Új lehetőség a kényelmesebb hátsó üléssor opciója; felárért továbbra is rendelhető hétüléses kivitel. 
Az őszi bevezetéskor három hajtáslánccal érkezik a modell. A BMW X5 xDrive50i új generációs V8-asa 450 lóerőt és 650 Nm-t tud, végsebessége 250 km/óra, százra 5,0 mp alatt gyorsul; átlagfogyasztása 10,5 liter száz kilométeren. 
A BMW X5 xDrive30d megújított soros hathengeres dízelmotorja 258 lóerővel és 560 Nm nyomatékkal szolgál, gyorsulása 6,9 mp, végsebessége 230 km/óra, átlagfogyasztása 6,2 l/100km. 
A sort a háromliteres, hathengeres dízelmotor nagyobb teljesítményű, hármas feltöltésű M-változata zárja; a BMW X5 M50d sarokszámai (381 LE, 740 Nm, 5,3 mp, 250 km/óra, 6,7 l/10km) lenyűgözőek. 
Még az év vége előtt érkezik egy nagyobb (xDrive40d) és egy kisebb (xDrive25d) dízel variáns, egy hathengeres benzinmotor (xDrive35i), valamint újdonságként jön a kétkerék-hajtású BMW X5 sDrive25d. A széria összes motorja teljesíti az Euro6-os károsanyag-kibocsátási normát. 
Az emissziócsökkentés fegyvertárának új eleme a BMW 5-ön megismert proaktív tempomat, amely sebességkorlátozáshoz közeledve előre csökkenti a sebességet, illetve a vitorlázó (szabadonfutó) funkció. A menetdinamika másik végpontján a széria ‘élménykapcsoló’, a háromfázisú adaptív felfüggesztés, az opciós M-futómű, valamint az aktív kormánymű áll. 
Ami a vezetőtámogatást illeti, újfent a BMW 5 megújult kínálatát látjuk viszont: színes head-up display rendszer új tartalmakkal, állat- és emberfelismerő éjjellátó rendszer, parkolóasszisztens keresztforgalom-figyeléssel, a manőverezést megkönnyítő, panoráma madártávlati kép, és a teljes megállásig akív vezérlést fenntartó, önműködően újrainduló (araszoló) adaptív tempomat. 
A kényelmi extrák sorában 10 colnál is nagyobb képátlójú központi kijelző, érintésérzékeny iDrive kezelőtárcsa, Bang & Olufsen hifi, valamint hátsó üléssori multimédia csomag is szerepel a listán.
Az alábbi videón a beltér részleteit vehetitek szemügyre
Ez a film pedig kívülről veszi sorra az új részleteket