A repülő autó nem lesz, hanem van – legalábbis a baleseti statisztikákba már beesett egy példányuk. Szó szerint: a tolólégcsavaros Maverick, amely három éve rendelkezik légi közlekedésre vonatkozó típusbizonyítvánnyal, egyik legrutinosabb pilótájának keze alatt vált irányíthatatlanná, és bár a vezető stabilizálta a gépet, addigra annyi magasságot veszített, hogy már kényszerleszállásra sem maradt ideje.

Ray Siebring, aki vallásos önkéntesként a világ számos pontján járt már, az első perctől fogva hisz a könnyű kétéltű sikerében. A Maverick egy homokjáró és egy motoros vitorlázógép keresztezéséből jött létre; 2,5 literes, 190 lóerős Subaru boxermotorjával négy másodperc alatt van százon, tíz perc alatt átalakítható repülővé, és mindössze száz méteren képes a levegőbe emelkedni. Így ha nem kerülne 94 ezer dollárba (21,6 millió forint), kiváló szolgálatot tehetne szárazföldön nehezen megközelíthető (harmadik világbeli) területek elérésében. 
Nem szép, de célszerű. Fejlesztő úgy tervezték, hogy elsősorban autóként álljon helyt, a repülési képesség bónusz csupán

Nem szép, de célszerű. Fejlesztő úgy tervezték, hogy elsősorban autóként álljon helyt, a repülési képesség bónusz csupán

Siebring immár harmadik éve repül a valaha épített ötödik Maverickkel, a napokban azonban porszem került a gépezetbe: miközben leszálláshoz készülődött kanadai otthona közelében, gépe hirtelen balra fordult. Dugóhúzóba ment, és mire stabilizálta, már egy iskola felé száguldott. 
Az egyetlen dolgot tette, amit tehetett: berántotta a gépet a fák közé, így a főépület helyett csak az iskola kerítését bontotta le. Sem a pilóta, sem utasa nem sérült meg, az iskolában azonban aznapra véget ért a tanítás: tanárok és diákok semmi másról nem beszéltek, mint a repülő masináról. 
Beszámolóik szerint a siklóernyő, amely a levegőben tartja a járművet, egyszer csak összeroskadt a levegőben, és a gép zuhanni kezdett.
És hogy milyen, amikor minden rendben működik? Ilyen: