A Baross tér rendezésének felszíni munkálataihoz kapcsolódóan teljes szélességben átépül a Thököly út Hernád utca és Dózsa György út közötti szakasza. Megközelítőleg 322 méter hosszban kicserélik az úttest teljes pályaszerkezetét, elbontva a nagykockakő burkolatot és a villamospályát, valamint a villamosvonal felsővezeték-rendszerét.

Ez nem jelenti a villamosok végleges eltűnését: előzetes megvalósíthatósági tanulmány keretében pénzügyi és műszaki szempontból vizsgálják a Thököly úti villamosközlekedés visszaállításának lehetőségét. Egy új, nagy kapacitású, magas szolgáltatási színvonalú kötöttpályás kapcsolat kiépítésével ugyanis nagymértékben javítani lehetne a XIV. és XV. kerület közlekedésén.
 
A buszmegállót is átépítik és megerősítik, az érintett járatok az építkezés ideje alatt is változatlanul közlekednek majd. A megállók ideiglenes áthelyezéséről hirdetményeken tájékoztatják az utasokat. A Thököly út ezen szakaszán található öt gyalogátkelőhellyel együtt a közvilágítási hálózat is megújul.
 
A felújítás során a városközpont felé középen vezetett buszsávot alakítanak ki, ugyanakkor az úttest mindkét oldalán lesz kerékpársáv, a jobb oldalon pedig parkolósávot jelölnek ki. Korszerű burkolatot kapnak a járdák is, a Thököly út – Murányi utca, valamint a Thököly út – Dózsa György úti csomópontban pedig átépítik a közúti jelzőberendezéseket.
 
A közbeszerzési eljárást már kiírták, így a kivitelezési munkálatok már július elején megindulhatnak, és szeptemberre be is fejeződhetnek.