Pert nyert a Tesla ellen az egykori magyar alkalmazott 2 Öt évvel ezelőtt derült égből villámcsapásként érte a hír a Tesla Motors 26 munkatársát, hogy szedhetik a sátorfájukat. Köztük volt David Vespremi, azaz Veszprémi Dávid, a magyar származású, magyarul ma is anyanyelvi szinten beszélő kommunikációs szakember, akit néhány hónappal korábban még díjnyertes kampányáért ünnepeltek a cégnél. 

Veszprémi nem esett kétségbe, volt neki épp elég ötlete, de mégsem hagyhatta annyiban a törvénysértést – a kaliforniai jog szerint ugyanis tömeges elbocsátásra csak hatvan napos előzetes értesítéssel kerülhet sor. Ezért annak rendje és módja szerint beperelte egykori munkaadóját. 
Az eljárás mostanra zárult le, és a bíróság Veszprémi javára ítélt. Így a férfi, aki hatalmas fricskaként legutóbb egy konkurens villanyautómárka legelső vásárlójaként került az ökomobilitással foglalkozó szaklapok címlapjára, 207 000 dollár (47,6 millió Ft) értékű Tesla Motors-részvénynek lett ha nem is boldog, de elégedett tulajdonosa. 
Ezzel elképzelhető, hogy precedenst teremtett a bíróság, hiszen a Veszprémivel együtt elbocsátott másik 25 alkalmazott csoportos kártérítési igényt nyújtott be – és bár a Tesla Motorsnak aligha fog fájni az a pár tízezer részvény, amit kiosztogat, nyilván nem lesz kellemes, hogy a cég dühödt ellenségei mostantól ott ülhetnek minden közgyűlésen.
Nyitóképünkön a Tesla Model X, a márka régóta tervezett szabadidőjárműve.