Dani Sordo volt a leggyorsabb a Portugál-rali csütörtöki időmérő edzésén, amely során a versenyzők eldöntik, hogy milyen sorrendben választanak rajthelyet a verseny első napjára. A Citroën pilótája 3 perc 1,6 másodperc alatt teljesítette a 4,98 kilométer hosszú murvás szakaszt.

Sordo mögött a verseny első számú esélyese, Sebastien Ogier volt a második leggyorsabb, 0,7 másodperces hátránnyal, de a másik Volkswagent hajtó Jari-Matti Latvala is csak 0,8 és a negyedik Mads Ostberg is csak 0,9 másodperccel maradt el.


Sordo nyerte a portugál időmérőt 2
Ogier teljesítménye azért is kiemelkedő, mert továbbra is beteg. Valami vírust szedett össze az előző versenyen Mexikóban és az orvosok egyelőre keresik a gyógymódot. Mint mondja, nem száz százalékos. A francia 2010-ben és 2011-ben is nyerni tudott a Portugál-ralin, Sordo viszont a múlt héten egy felkészülési versenyen nyert Portugáliában.

A 2013-as Portugál-rali időmérő edzés eredménye:

1. Dani Sordo             Citroën DS3 WRC 3 p 01.6 mp
2. Sebastien Ogier      Volkswagen Polo R WRC +0.7 mp
3. Jari-Matti Latvala    Volkswagen Polo R WRC +0.8 mp
4. Mads Ostberg         Ford Fiesta RS WRC +0.9 mp
5. Mikko Hirvonen       Citroën DS3 WRC +1.3 mp
6. Jevgenyij Novikov    Ford Fiesta RS WRC +1.6 mp
7. Thierry Neuville       Fiesta RS WRC +2.0 mp
8. Andreas Mikkelsen   Volkswagen Polo R WRC +6.0 mp
9. Nasszer Al-Attijah    Ford Fiesta RS WRC +6.6 mp
= Khalid Al-Qassimi      Citroën DS3 WRC +6.6 mp
11. Martin Prokop J      Ford Fiesta RS WRC +7.8 mp
12. Michal Kosciuszko   MINI John Cooper Works WRC +10.4 mp
13. Dennis Kuipers       Ford Fiesta RS WRC +12.2 mp
Sordo nyerte a portugál időmérőt 3 Az időmérőt követően a pilóták a fenti sorrendnek megfelelően kiválasztották a péntekre vonatkozó rajtpozíciójukat. Tekintve, hogy száraz napot jósolnak, mindenki igyekezett minél hátrébb szóló helyet választani, így végül a fenti eredményhez képest fordítottan indulnak majd. Kuipers rajtol elsőként és Sordo tizenharmadikként.