Újra Magyarországon építkezik az Opel 1
Újra Magyarországon építkezik az Opel 2

Újra Magyarországon építkezik az Opel

Újra Magyarországon építkezik az Opel

Újra Magyarországon építkezik az Opel 5
Újra Magyarországon építkezik az Opel 6
Fotó megosztása:
Újra Magyarországon építkezik az Opel 7 Kedden elkezdődött az Opel szentgotthárdi motorgyártó üzemének bővítése. Az eredetivel szerkezetileg teljesen megegyező, új csarnokkal a gyár területe 1600 négyzetméterrel növekszik, amire azért van szükség, mert új, 1,4 literesnél nem nagyobb motorgenerációjával kapcsolatban az Opel nagy keresletre számít.

Április első felében a munkálatok előkészítő fázisa zajlik, ezt követően jön az acélszerkezet szerelése és a falburkolás. Az ütemtervek szerint a csarnok június végére lesz szerkezetkész, majd a padlóburkolás, valamint a gépészeti és elektromos munkálatok után várhatóan szeptember végére válik alkalmassá a telepítendő berendezések és gépek fogadására. 149 új berendezés és gép érkezik a Flex-gyárba, a munkálatok várhatóan 2014 elején fejeződnek be. A próbagyártás egy év múlva indulhat.

Az idén februárban már elindult a középkategóriás, 1,6 literes turbómotor sorozatgyártása Szentgotthárdon, ezt hamarosan követi az 1,6 literes dízel. A bővítéssel az Opel szentgotthárdi összberuházása eléri az 1,4 milliárd eurót, az új Flex-motorgyár teljes kapacitása megközelítőleg évi 600 ezer darab lesz.