Két év a rendőrt vonszoló autósnak 1
Két év a rendőrt vonszoló autósnak 2

Két év a rendőrt vonszoló autósnak

Két év a rendőrt vonszoló autósnak

Két év a rendőrt vonszoló autósnak 4
Fotó megosztása:
Két év a rendőrt vonszoló autósnak 5


Két év börtönt kapott a kazincbarcikai bíróságon az a 23 éves férfi, aki tavaly márciusban kocsijával elsodort egy intézkedő rendőrt, és több méteren át vonszolta. Az ítélet nem jogerős – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség osztályvezetője hétfőn.

Martossy György elmondta, a férfit két évre eltiltották a közügyektől és a járművezetéstől is, valamint 450 ezer forint pénzbüntetést szabtak ki rá.
   
Az ügyész emlékeztetett arra, hogy a Miskolci Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat a 23 éves férfival szemben.
   
A vádlottat körözte a rendőrség, ezért az általa vezetett autót tavaly március 5-én Kazincbarcikán megállították a rendőrök. A férfit igazoltatták, majd felszólították, hogy szálljon ki a járműből, de ennek nem tett eleget, hanem gázt adott és nagy sebességgel elindult.
   
Magával rántotta a nyitott ajtó mellett álló intézkedő rendőrt, akit métereken keresztül vonszolt, mivel a gépkocsi ajtajába és kormányába kapaszkodott. Az autó ezek után előbb egy furgonnak, majd egy közeli ház falának ütközött. A rendőr a kezén és a lábán horzsolt, zúzott sérüléseket szenvedett.
   
A férfi vallomást nem tett az eljárás során, a bírósági tárgyaláson csupán az utolsó szó jogán nyilatkozott, amelyben beismerte és megbánta tettét. Eddig már hat alkalommal volt büntetve vagyon elleni, garázda jellegű, illetve kábítószerrel összefüggő cselekmények miatt.
   
A Kazincbarcikai Járásbíróság első fokú ítélete ellen a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. Az ügyet másodfokon a Miskolci Törvényszék tárgyalja majd.

Forrás: MTI