Feledhetetlen a Vissza a jövőbe című film zárójelenete, amikor Christopher Lloyd banánhéjakkal és üres sörösdobozzal bírja mozgásra (sőt, időugrásra) a DeLoreant. 

A repülés nem, de a szemét alapú üzemanyag hamarosan valósággá válhat 
A szemétégető modern társadalmunk egyik legkevésbé kedvelt intézménye, nem jellemző, hogy a települések egymás sarkát tipornák, hogy melléjük települjön egy hulladékfeldolgozó. Ez azonban hamarosan megváltozhat, ha a lundi egyetem kutatói gyakorlati megvalósítás szintjére emelik laboratóriumi eredményeiket. 
A vízgazdálkodási tanszék munkatársai ugyanis kidolgoztak egy eljárást, amellyel évente nagyjából 20 milliárd liter hidrogén gáz állítható elő a szemétégetés után visszamaradt hamuból. Ez egy kisváros (11 ezer háztartás) éves energiaszükségletét fedezné.
A folyamat során a hamut oxigénmentes környezetbe helyezik, majd benedvesítik. Ennek hatására hidrogén keletkezik. A folyamatba egy biztonsági eljárást is belefoglaltak, így megelőzhető a robbanásveszély. 
Jöhetnek a szemétüzemű autók 1
Jöhetnek a szemétüzemű autók 2

Jöhetnek a szemétüzemű autók

Jöhetnek a szemétüzemű autók

Jöhetnek a szemétüzemű autók 5
Jöhetnek a szemétüzemű autók 6
Fotó megosztása:
Jöhetnek a szemétüzemű autók 7
Ha már megvan a hidrogén, az autóipar számtalan módon felhasználhatja: üzemanyag-cellában vagy belső égésű motorban közvetlenül, esetleg szintetikus földgáz előállítására. A technológiai jelentősége különösen nagy, hiszen a hidrogénüzemű járművek elterjedésének első számú akadálya az infrastruktúra hiánya.