Egyszemélyes tojás a Hyundaitól 1
Egyszemélyes tojás a Hyundaitól 2

Egyszemélyes tojás a Hyundaitól

Egyszemélyes tojás a Hyundaitól

Egyszemélyes tojás a Hyundaitól 7
Egyszemélyes tojás a Hyundaitól 8
Egyszemélyes tojás a Hyundaitól 9
Egyszemélyes tojás a Hyundaitól 10
Fotó megosztása:
Egyszemélyes tojás a Hyundaitól 11


Nem lehetünk akkora, tiszta tekintetű álmodók, hogy higgyünk a Hyundai E4U (a név talán az ‘egg for you’, azaz ‘tojás neked’ kifejezés rövidítése) piaci sikerében, a mérnöki teljesítmény iránt érzett nagyrabecsülésünk viszont nem engedi, hogy szó nélkül elsétáljunk a szöuli autókiállításon a napokban bemutatott jármű mellett. 

Az E4U-nak nincsenek kerekei, helyette az egész szerkezet egy vízszintesen pörgő félgömbön nyugszik. A vezető két, egymáshoz képest elmozduló pedálon áll; ahogy  áthelyezi a testsúlyát, úgy más és más ponton érintkezik a talajjal a félgömb, ami a hajtóerő mellett az irányt is megadja. 
Némi fantáziával fejtetőre állított helikopterként lehetne elképzelni az egyszemélyes billegőt. 
A jármű kompakt, még a képen látható ázsiai férfinál is alacsonyabb; teteje tehát nincs. Az eső ellen parkolás közben leemelhető fedél védi, ezt egyfajta mobil védőszemüvegként a fejére rögzítheti a vezető.
Ebben a formájában, sétatempójú menetsebességét figyelembe véve a Hyundai E4U alighanem hamvába holt kísérlet a személyes közlekedés forradalmasítására. Feltételezve persze, hogy létezik: ilyenkor április első napjaiban soha nem lehetünk biztosak abban, amit az autógyártók mondanak – sem annak az ellenkezőjében.