A lakossági gáz- és villanyár csökkentése után a motorbenzin és a gázolaj arának letörését fontolgatja a kormány. A Fidesz parlamenti frakciója és Thürmer Gyula által egyaránt támogatott elképzelés szerint az autósok, mivel az üzemanyagok nem hatósági áras termékek, Erzsébet-utalványban kapják majd vissza a havi üzemanyag-költség egytizedét.

A lakossági konzultációk sorozatában most erről a tervezetről kérdezi meg a kormányzat a zembereket. A személygépjárművel nem rendelkezők felesleges háborgatását elkerülendő a felmérésben résztvevő állami alkalmazottak közvetlenül a magántulajdonú személyautók szélvédőjére, az ablaktörlő alá helyezett kérdőíveken kérik ki az autósok véleményét. Fontos részletkérdések várnak még tisztázásra, például hogy a V-Power ára is csökkenjen-e, vagy hogy ha a későbbi tervek szerint a bioetanol is olcsóbb lesz, nem kellene-e a sör árát is csökkenteni 10 %-kal.

A kitöltött kérdőíveket a polgárok bármelyik állami jármű, tehát rendőrautó, mentő, tűzoltó, vagy TEK-es Audi, kecskeméti Gripen ablaktörlője alá helyezve juttathatják vissza a kormánynak. A felmérés a mai nappal indul országszerte, az eredményeket a 2011-es népszámlálás várva várt végleges adataival együtt 2050. április elsején hozzák nyilvánosságra.