A Mercedes-Benz A-osztályt, a Porsche Boxstert és a Toyota GT86-ot legyőzve a Volkswagen Golf VII hódította el a Világ Év Autója címet. 

Mercedes, Toyota, Porsche és VW

Mercedes, Toyota, Porsche és VW

Mercedes, Toyota, Porsche és VW


A 23 országot képviselő 66 zsűritag a most kilencedik évében járó globális megmérettetésen másodszor szavazta a csúcsra a Golfot (2009 és 2013); tavaly az Up, 2010-ben a Polo győzött. 
A Boxster (és fedett testvére, a Cayman), és a Toyota GT86 / Subaru BRZ / Scion FR-S ikercsapat nem sokáig bánkódott a vereségen, hiszen őket a legjobb sportkocsinak járó elismerésért is jelölték. A Ferrari F12 Berlinetta ellenében végül a Porschénak sikerült a diadal, így idén a stuttgarti kétüléses a világ első számú sportkupéja a világon. Nincs ebben újdonság: eddig két Porsche (2012-ben a 911, 2006-ban a Cayman S) vitte haza a kupát, amelyért nem csak kupék indulhatnak: 2007-ben az Audi RS4 lépett fel a dobogó csúcsára. 
A sportkocsik hármas mezőnye

A sportkocsik hármas mezőnye

A sportkocsik hármas mezőnye


Az év legszebb autója szerte e világon a Jaguar F-type. Meglepő, hogy a sportautók közül kirostálták, de legalább ezt a dicsőséget elhozta, mégpedig a Aston Martin Vanquish és a Mazda6 előtt. Tavaly a cégcsoporthoz tartozó Range Rover Evoque modellje nyerte a szépségversenyt. 
Érdekes, hogy eddig csak egyetlen autónak sikerült egy évben két díjat hazavinnie: 2008-ban az Audi R8 a legjobb sportkocsinak és a legszebb új autónak szavazták meg. 
A világ legzöldebb autójának járó kitüntetést a Tesla Model S hozta el. Az elektromos luxusautó a Renault szerény villanyautója, a Zoe, és a Volvo V60 konnektoros hibrid ellenében vihette haza a serleget. 
A Világ Év Autója díjat 2006 óta ítélik oda. Bármely új autó nevezhető, amely az előző év január elseje és a tárgyév május vége között legalább két világpiacon kereskedelmi forgalomba kerül. 
Az ökoautókkal szemben kevésbé szigorúak az elvárások: itt az a feladat, hogy legalább egy nagy piacon minimum tíz példányt eladjanak az autóból.