A vezess.hu újságírói által alapított, a közúti közlekedés szabályozásának idegesítő, hajmeresztő, sokszor veszélyes hibáit feltárni és kijavítani hivatott egyesület a Continental támogatásával folytathatja közcélú munkáját 2013-ban.

2012-ben saját gyűjtésből, illetve lakossági bejelentésekből több tucatnyi kint felejtett táblát, rosszul kitáblázott kereszteződést, hibásan kialakított forgalmi rendet, veszélyes vagy csupán bosszantó közlekedési szituációt regisztrált weblapján, a blokkolasgatlo.hu oldalon az Ésszerűbb Közúti Közlekedésért Egyesület (ÉKKE). A közutak fenntartóinak közreműködésével számos esetben sikerült megoldani a helyzetet, eltávolítani felesleges táblákat és kihelyezni fontosakat.

2013-ban a Continental Hungaria Kft. jelentős anyagi támogatást nyújt az Egyesületnek, így segítve az ÉKKÉ-t céljai elérésében. A közúti közlekedés biztonsága mellett elkötelezett gumiabroncs forgalmazó vállalat támogatása lehetővé teszi az Egyesület adminisztratív költségeinek fedezését az idei évre. Az együttműködéssel elindulhat a hatékonyabb, mobil kommunikációs eszközökre építő lakossági bejelentő rendszer fejlesztése, és mód nyílik az ügyek precíz kézben tartását szolgáló, megyei szinten épülő ügyintéző szervezet kommunikációs költségeinek részbeni megtérítésére az együttműködő tagok és szimpatizánsok számára.

Az Egyesület továbbra is várja a magyar közlekedőket bosszantó, a közlekedés biztonságát veszélyeztető szabályozási hibák bejelentéseit az ekke@googlegroups.com email-címre! Hogy pontosan milyen problémákra is gondolunk? Például ilyenekre!