Sokakból szakadt fel a sóhaj, amikor megtudták, hogy a szépséges Pininfarina Sergio nem sorozatgyártású modell, még csak nem is tanulmány, hanem emlékmű: egyetlen példányan elkészített tisztelgés a közelmúltban elhunyt névadó előtt.

Egymilliárdért jöhet az egyedi Ferrari 2 A Ferrari 458 Spider alapjaira épülő autó iránt azonban akkora volt az érdeklődés, hogy a manufaktúra most elkezdett gondolkodni egy limitált szériában. Semmiképp nem lehetne szó öt vagy hat autónál többről, és hogy ezek exkluzivitását tovább növeljék, a vételárat Silvio Angori elnök-vezérigazgató hárommillió euró (900 millió forint) köré lőtte be.

Noha szélvédő híján utcai alkalmassága kétséges, a Sergio voltaképpen közutakra tervezett jármű, így homologizációjával nem volna gond – és még egy apró szélvédővel is hajlandóak volnának megtörni a harmonikus vonalakat, hogy a kedves ügyfél bukósisak nélkül élvezhesse autóját.

A Sergiót a Ferrari 458 Spider 4,5 literes V8-asa hajtja, 562 lóerőre és 542 Newtonméterre hangolva. Emellett az autó 150 kilóval könnyebb (1280 kg) a donornál, ezért jóval fürgébb lehet nála: a hivatalos adatok 3,4 másodperces gyorsulásról és 320 km/óra végsebességről szólnak.