Legkésőbb 2017-re piacra kerülő új szabadidő-autó kifejlesztésén dolgozik a cseh Škoda autógyár – számolt be vasárnap a Dow Jones hírügynökség a birtokába került, a Handelsblatt német lap hétfői számában megjelenő cikk kivonatos verziójára hivatkozva.

“A teljes modellpalettánkat megújítjuk 2015 közepéig és ezután kerül sor az új SUV modellre” – nyilatkozta állítólag a Handelsblattnak adott interjúban Winfried Wahland, a Skoda igazgatótanácsának elnöke.

Az új modell nem váltja fel, hanem kiegészíti majd a Škoda jelenleg kapható szabadidő-autóját, a Yetit, amiből Winfried Wahland elmondása szerint a tervezett 50 ezer helyett már 87 ezret adtak el. A Yeti gyártását a Škoda már megkezdte Oroszországban is és az idei év második felében Kínában is megindul a gyártás.

Várhatóan a Volkswagen Touareg padlólemezére épül majd az új szabadidő-autó, amelyből nemcsak öt, de hétszemélyes kivitel is készülhet.

A Yeti a Škoda első igazi szabadidő-autója, de az Octaviából, a Roomsterből és Superbből is kínál (t) terepjárós külsővel díszített emelt hasmagasságú esetenként 4×4-es hajtást rejtő változatot a cseh autógyár.

A Škoda 2012-ben 940 ezer autót értékesített és az igazgatóság elnöke szerint 2014-re elérik az egymilliós, majd 2018-ra a másfélmilliós eladási számot. Miután a Superbbel már sikeresen nyitott a Škoda a tehetősebb ügyfelek felé az új szabadidő-autóval még nagyobb több pénzes ügyfelet szerezhet az ár-érték arányban igen erős márka.

Forrás: MTI, Lép:illusztráció