“Ez a bőrcucc megtestesíti, mit is jelent Harley-Davidson motorosnak lenni” – jelentette ki Mark-Hans Richer, a híres motorgyár marketinges vezetője. Történt ugyanis, hogy amikor Richer Kínában motorozott az elengedhetetlen halászósasos hátú bőrruházati termékben, a Tibeti-fennsíkon megkért egy helybélit, fessen valamit a kabátra, ami kifejezi a Harley-Davidson-szellemet. A helyi lakos erre a “szabadság” szimbólumát választotta. 
Szabadság Tibetben, Kaliforniában, Kiskunfélegyházán vagy Madagaszkáron – mindenhol mást és ugyanazt jelenti. Ugyanazt, amit Dennis Hoppernek és Peter Fondának a Szelíd motorosokban. Ez a szabadság járja körbe a világot azzal a kezdeményezéssel, amit a gyár hirdetett meg: Richer dzsekijét kell körbevinni a földgolyón, ahol rengeteg városban zajlik a 110. évforduló ünneplése.

A Szabadság dzsekinek nevezett ruhadarabbal történtek közös szellemi tulajdonba kerülnek a mai netes világrend által. A cucc már konkrétan bejárta a fél világot Rio de Janeirótól Indiáig, és augusztus 29-én érkezik Millwaukee-ba a jubileumi ünnepségsorozat záró ceremóniájára. Vélhetően tele lesz kitűzőkkel, emlékekkel, a szabadság zálogaival. 

S mivel a Harley-Davidson a motorosok ünneplésére is kíváncsi, mindenki létrehozhatja a saját aloldalát a vállalat honlapján belül, s feltöltheti az élményeit, fotóit, mindenféle tartalmakat. A gyár arra kér minden érintettet, maga is vegye fel a szabadságipari munkaruháját, azaz a bőrdzsekit, üljön motorra, nyomjon egy kövér gázt.
Figyelem, érdemes a céget követni facebookon (Facebook.com/Harley-Davidson), twitteren (@harley-davidson) is, nemsokára kiderül, kik lesznek a római és a milwaukee-i ünnepi események fellépői, és persze fény derül a dzseki kalandjaira is. Ízirájder, öcsém!