Adományt gyűjtenek a parkolóautomaták 1
Adományt gyűjtenek a parkolóautomaták 2

Adományt gyűjtenek a parkolóautomaták

Adományt gyűjtenek a parkolóautomaták

Adományt gyűjtenek a parkolóautomaták 22
Adományt gyűjtenek a parkolóautomaták 23
Adományt gyűjtenek a parkolóautomaták 24
Adományt gyűjtenek a parkolóautomaták 25
Adományt gyűjtenek a parkolóautomaták 26
Adományt gyűjtenek a parkolóautomaták 27
Adományt gyűjtenek a parkolóautomaták 28
Adományt gyűjtenek a parkolóautomaták 29
Adományt gyűjtenek a parkolóautomaták 30
Adományt gyűjtenek a parkolóautomaták 31
Adományt gyűjtenek a parkolóautomaták 32
Adományt gyűjtenek a parkolóautomaták 33
Adományt gyűjtenek a parkolóautomaták 34
Adományt gyűjtenek a parkolóautomaták 35
Adományt gyűjtenek a parkolóautomaták 36
Adományt gyűjtenek a parkolóautomaták 37
Adományt gyűjtenek a parkolóautomaták 38
Adományt gyűjtenek a parkolóautomaták 39
Adományt gyűjtenek a parkolóautomaták 40
Fotó megosztása:
Adományt gyűjtenek a parkolóautomaták 41 Adományperselyekké alakítják Dombóváron a használatból kivont parkolóautomatákat, a zöld parkolásnak nevezett rendszerrel a város civil szervezeteit, intézményeit lehet majd támogatni.

A tervek szerint tavasszal induló rendszerben 19 automatát alakítanak át – mondta Tóth Zoltán, a Tolna megyei város városgazdálkodási bizottságának elnöke. A berendezéseket alapítványok, egyesületek, intézmények kapják meg, az, hogy először mely szervezetek javára lehet adakozni, legkésőbb májusig dől el.

Az automatákat átalakítják: a parkolást jelentő kék jelzést a közlekedési szabályok szerint a megengedő, zöld színnel váltják fel, és a Dombóváron önkormányzattal rendelkező német, horvát, örmény és roma nemzetiség nyelvén, valamint eszperantó nyelven is tájékoztatják az autósokat, járókelőket az adományozási lehetőségről.

Az elképzelések szerint az automaták a parkolójegy helyett nyugtát adnak majd az adományokról, amelyek alapján a kedvezményezett szervezetek igazolást állíthatnak ki az adományozóknak.

Tóth Zoltán elmondta: az újszerű kezdeményezés olyan szervezeteket, tevékenységeket segíthet, amelyekhez kevés forrása van az önkormányzatnak. Az automaták egyfajta becsületkasszaként is működhetnek az autósok számára – tette hozzá.

Dombóváron 2008-ban szüntették meg a fizetőparkolást, az automatákat eddig sikertelenül próbálta meg értékesíteni az önkormányzat.
    
A bizottsági elnök megjegyezte: legutóbb másfél millió forintos ajánlat érkezett a berendezésekre, de arra számít – mondta -, hogy ennél lényegesen nagyobb összeg folyik majd be az adományozóktól.

Forrás: MTI