A Magyarországon élő, dolgozó, ám a magyar nyelvet nem beszélők mostantól már angolul, németül és románul is letehetik a KRESZ-vizsgát  “A” és “B” kategóriában egyaránt a Számítógépes Elméleti Vizsga (SZEV) fejlesztésének köszönhetően. Jelentősen megkönnyíti a külföldiek helyzetét, hogy tolmács nélkül, saját anyanyelvükön tehetnek vizsgát közlekedési alapismeretek elméleti vizsgatárgyból február közepétől.

Az idegen nyelvű SZEV rendszer 2012. áprilisi bevezetésekor elsőként román nyelven lehetett vizsgázni közlekedési alapismeretekből a “B” kategóriás, azaz személygépkocsi vezetésére szóló jogosítvány megszerzéséhez. A Nemzeti Közlekedési Hatóság által kialakított rendszer azóta folyamatosan bővült: németül és angolul eddig csak az “A” kategóriás (motorkerékpár) jogosítványhoz szükséges vizsgát lehetett letenni. Mostantól viszont az “A” kategória a román,  a “B” pedig az angol és német nyelvvel bővült.

A program kezelése egyértelmű és azonos a magyar nyelvű változattal. A lehetőség minden engedélyezett vizsgahelyen rendelkezésre áll, és a magyar vizsgával azonos módon lehet rá jelentkezni.