Szintén Ferrari-motor dolgozik a 450 lóerős Alfa Romeo 8C Competizione modellben

Szintén Ferrari-motor dolgozik a 450 lóerős Alfa Romeo 8C Competizione modellben

Szintén Ferrari-motor dolgozik a 450 lóerős Alfa Romeo 8C Competizione modellben


“Ahogy eddig a Maseratinál, úgy fog mostantól aktívan közreműködni az Alfa Romeo motorjainak fejlesztésében a Ferrari” – közölte tegnapi telefoninterjújában az Automotive News szaklappal Sergio Marchionne, a Fiat-Chrysler szövetség első számú embere. “Az Alfa Romeónak olyan motorokra van szüksége, amelyek méltóak lehetnek a legendás névhez.”

Erre az együttműködésre már a tavalyi Párizsi autószalonon utalást tett a cégvezető; az szerves része a Fiat tavaly meghirdetett, 50 millió eurós motorfejlesztési projektjének. A mostani közlés a két leányvállalat közötti együttműködés egy hónapon belül esedékes, hivatalos bejelentését készítette elő.

Korábbi információk alapján az együttműködés egy hat- és egy nyolchengeres erőforrást eredményezhetne; előbbi turbófeltöltéssel, utóbbi anélkül érné el 450-500 lóerős teljesítményét.

Marchionne még tavaly novemberben hirdette meg az Alfa radikális megújulási programját, amelynek keretében a következő négy évben kilenc új modellt, és az eladások megháromszorozását vetítette előre. Ezek között ott lesz a régóta várt középkategóriás Giulia limuzin és kombi, valamint a Mazdával közösen építendő, hátsókerék-hajtású roadster. A 4C kupé forgalmazása még az idén kezdetét veszi, Európának ezer darabot szán a gyár. Ami az ősidők óta lebegtetett szabadidőjárművet illeti, arra 2015-re számíthatunk; alapjaiban közösséget vállal a Chrysler csoport modelljeivel.