A rekordokban az a szép, hogy bármilyen teljesítményhez lehet kellően szűk kategóriát társítani ahhoz, hogy abban az adott esemény bizonyuljon a legjobbnak.

Az Opel például minden idők leggyorsabb kompakt hétüléses dízel buszlimuzinjaként aposztrofálja a Zafira Tourer most bemutatott, 2.0 BiTurbo motorral felszerelt változatát. Kompakt, hiszen a 30 centivel hosszabb Mercedes R-osztály 3.0 V6 dízelmotorjával 235 km/órával tud száguldani; hétüléses, hiszen az eszement Renault Espace F1-ben csak négy személy fért el, és folytathatnánk, de minek…

Szóval támadható fanfárok helyett maradjunk annyiban, hogy a Zafira Tourer megkapta az Opel kétliteres, szekvenciális feltöltésű biturbó dízelmotorját, 195 lóerővel, 400 Nm forgatónyomatékkal, 5,6 literes szabványos átlagfogyasztással, 8,9 másodperces 0-100 km/óra gyorsulással, és 218 km/óra végsebességgel.

A hatfokozatú kéziváltóval szerelt modell a német piacon hozzávetőlegesen 10 százalékkal drágább, mint az eddigi legnagyobb, 165 lóerős dízel variáns. Az ügyfélkiszállítások áprilisban veszik kezdetüket.