“Termékünk nem a járműről és a pénzügyről szól, hanem szolgáltatásról, outsourcingról, tanácsadásról és igen, Operatív Lízing termékünkben finanszírozzuk is az autót. A kórháznak ezt a gépjárművet teljes körű szolgáltatással, azaz biztosítással, karbantartással, téli gumikkal, út menti segítségnyújtással, valamint a vonatkozó gépjármű adók átvállalásával adjuk. Ily módon biztosítjuk, hogy a kórház akadálymentes mobilitással rendelkezzen.”mondta a ügyvezető igazgató.

Az átadáson jelen volt még a kórház pénzügyi igazgatója, a Heim Pál Gyermekkórház Alapítvány kuratórium elnöke és Harm Nijlunsing a Business Lease cégcsoport vezérigazgatója, aki így nyilatkozott az adományozásról: “Ez a projekt egy nagyszerű példája alapvető üzleti stratégiánknak, a Gondoskodásnak. Gondoskodunk ügyfeleinkről, a járművezetőkről és a társadalomról, amelyben az üzleti tevékenységet folytatjuk. Csak egyszerűen adni egy autót a kórháznak nem a mi stílusunk, biztosak szeretnénk lenni abban, hogy a gépjármű megbízható és reprezentatív marad. Ezért termékünket teljes törődést biztosítva ajánlottuk fel annak a szervezetnek, amely gondoskodik a gyerekekről.


A nagylelkű adományozás története két hónappal ezelőtt indult, amikor a Business Lease Hungary Kft. úgy döntött, hogy Vállalati Társadalmi Felelősségvállalás Projekt keretében támogatást szeretnének nyújtani egy intézménynek és felvette a kapcsolatot a Heim Pál Gyermekkórházzal.

A Heim Pál Gyermekkórház a legnagyobb gyermekgondozási intézmény Budapesten, amely a főváros két kerületében működik. Az Üllői úton lévő központi telephelyen fekvőbeteg osztály, számos szakrendelő, diagnosztikai laboratóriumok, gyógyszertár, tornaterem, diagnosztikai ellátó helyek, röntgen és ultrahang osztály, CT vizsgáló található. 2007-ben nyílt meg a kórház területén belül egy modern gyermeksürgősségi osztály. Ennek a kórháznak a kiváló és áldozatos munkáját szeretné segíteni a Business Lease Hungary Kft.

A Heim Pál Gyermekkórház gépjárműflottája 13 autóból áll, legtöbbjük 5 évnél idősebb, 100,000-150,000 kilométer teljesítménnyel.  A flotta felét azonnal le kellene cserélni. A kórház mobilitása sarkalatos pont a betegek gyors ellátásában, ezért a Business Lease Hungary Kft úgy döntött, hogy támogatásával segíti a kórház még hatékonyabb működését. A cég szlogenje a “Better Care”, azaz “Jobb gondoskodás”. Ennek a filozófiának a jegyében gondolta úgy a vállalat, hogy miként másként is gondoskodhatna legjobban egy operatív lízinggel foglalkozó cég, mint egy gépjármű adományozásával. A hosszú távú megállapodás értelmében a Business Lease Hungary Kft egy Hyundai H1 autót adományoz a Heim Pál Kórház Alapítványának. A vállalat partnere, a Hankook felajánlott egy készletnyi téligumit a gépjárműhöz.


A kórház arra kérte a Business Lease-t, hogy tegyen matricákat és logót az autóra, hogy a jármű a segítségnyújtás példáját mutassa más cégeknek és magánszemélyeknek. Az autó úgy néz ki, mint egy mentőautó, a következő felirattal: “powered by: Business Lease”, azaz “mozgásba hozva a Business Lease által”.

A gépjárművet betegszállításra, gyógyszer- és élelmiszerszállításra fogják használni.
A kórház rendkívül hálás az adományért, többször is hangsúlyozta, hogy sok betegen segít az új gépjármű szolgálatba állítása.

Mostantól tehát senki ne lepődjön meg, ha a Business Lease logójával ellátott mentőautót látja, inkább készítsen egy fotót és küldje el az info@businesslease.hu e-mail címre, mert a cég megjutalmazza a fotót beküldőket!