A BMW észak-amerikai ágazata még 2010-ben írt alá hat évre szóló megállapodást az Egyesült Államok Olimpiai Bizottságával, amelynek keretében az autógyártó és annak leányvállalatai a legkülönfélébb módokon támogatják az ország bob- és skeleton, gyorskorcsolya, úszó és atlétikai csapatait. Ennek az együttműködésnek a gyümölcse az a kétszemélyes versenybob, amellyel már a 2014-es Szocsi Olimpiára készülhet fel a válogatott.

A márka észak-amerikai házi stúdiója, a BMW DesignWorks USA több mint egy év alatt fejlesztette ki azt a könnyű, áramvonalas szerkezetet, amely mélyen ülő tömegközéppontjával reményeik szerint hasznos századmásodperceket faraghat le idejéből az ország kétszemélyes bobcsapata, amely utoljára 1936-ban nyert aranyat a versenyszámban.

Harmadik éve működik együtt a BMW DesignWorksUSA az amerikai válogatottal; most elkészült a versenybob második prototípusa.

Ezzel indult: ki gondolná, hogy egy bob fejlesztése is hosszadalmas, aprólékos folyamat?

Ezzel indult: ki gondolná, hogy egy bob fejlesztése is hosszadalmas, aprólékos folyamat?

A BMW szénszálas bobja tegnapelőtt, az ausztria Iglsben megrendezett világkupa-versenyen debütált. Az USA három csapata az ötödik, kilencedik és a tizennegyedik helyen végzett a futamon; arra vonatkozóan nincsenek információk, hogy melyik páros használta az új prototípust, és melyek a húsz évvel ezelőtt rendszeresített versenyjárművet.