Sokan elmorzsoltak már magukban egy-egy könnycseppet, mert sejtik, unokáik jószerivel már nem fogják hallani a robbanómotor rotyogását. Lassan, de biztosan diadalmaskodnak a szénhidrogének felett az elektronok. Valahol persze mindenki tudja, így van ez rendjén, meg kell teremtenünk a jövő generációi számára az élethez szükséges feltételeket.

De mi lesz a sorsa a hatalmas Bigfoot szörnyeknek, mit fog nézni hétvégente a génmanipulált zöldségen és sültkrumplin felnövő átlag amerikai? A 60-as, 70-es évek utáni downsize hullámot még csak-csak feldolgozta. Elég, ha pár hetente ellátogat egy-egy autós rendezvényre, ahol még kedvére élvezheti a megalomán múltat idéző, V8-as birodalmi lépegetők céltalan rombolását.   

Amerika persze gondol a jövőre is. Talán évtizedei vannak még hátra az efféle monstrumoknak, de az elektromos utánpótlás gondolata már megfogalmazódni látszik. A SEMA Show-n való bemutatkozás után tesztelték le, mit tud a környezetbarát monstrum:

“Évek óta látogatója vagyok a MonsterTruck versenyeknek, de sosem hallottam eddig, hogyan ropognak a kerekek alatt az autók. Ez teljesen irreális” – hüledezett egy lelkes néző az e-szörny morajlás-mentes rombolása után.

A 350 lóerős, 1150 newtonméteres Dennis “kilowatt” Berube tervezte elektromos motort 36 darab akkumulátor táplálja, amit az egyik szponzor, az Odyssey battery biztosított. Az elektromos hajtásláncon kívül azonban nem tér el hagyományos testvéreitől. A bolygótengelyt a ZF, az osztóművet a ProFab szállította.

Az ígéretes bemutató után, jövőre élesben, nagyközönség előtt is bevetik az újdonságot. Kérdés, hogy a meglepődöttségtől, vagy a csalódottságtól fog kifordulni a nézők szájából a hot dog.