Sir Alex Ferguson gyakran hallatja a hangját sajtótájékoztatókon, a pályán vagy az öltözőben (hajszárítónak hívják kitöréseit a játékosok), de idén karácsonykor talán észre sem vennénk ha elsuhanna mellettünk az utcán. A Manchester United menedzsere a Chevrolet-vel kötött partneri megállapodásának keretében, egy Volt modellel gazdagodott.


“Szerintem abszolút fenomenális a Volt! Egy barátom Amerikában használ ilyet és oda van tőle, úgyhogy amikor lehetőségem nyílt, azt mondtam: ki kell próbálnom, hiszen tényleg ez a jövő autója. Nagyon boldog vagyok vele!” – nyilatkozta a kocsiról.

A Chevrolet Volt már kapható Európa nagyobb piacain, és többek között elnyerte “Év Autója 2012” díjat. A jármű 80 kilométert tud megtenni benzin nélkül, villanymotorral károsanyag-kibocsátást nélkül teljes csendben, majd beindul a fedélzeti generátor, hogy további 500 kilométert lehessen autózni. Az autót mi is teszteltük korábban, ide kattintva elolvashatja benyomásainkat.

A márka adatai szerint egy átlagos Volt-tulajdonos több mint 65 százalékban tisztán elektromos üzemmódban közlekedik, azaz csak hosszabb utakon használják a benzinmotoros generátort. Az akku rendszeres feltöltésével 1500 kilométerenként, nagyjából másfél havonta kell tankolniuk.

A Chevrolet a Manchester United hivatalos autós partnere és a 2014/2015-ös idénytől a klub mez-szponzora. A megállapodásá keretében több játékos és tisztségviselő kap autót például a korábbi világbajnok és Manchester United-legenda, Sir Bobby Charlton, aki hétüléses Chevrolet Captivát választott.