Tudatos Vezetők néven indít programot világszerte a Shell, amely a termékei mellett az okos üzemanyag-felhasználást kívánja népszerűsíteni, hogy segítsen az autósoknak tudatosabban és átgondoltabban vezetni, ezáltal üzemanyagot megtakarítani.

A globális kezdeményezéssel összhangban, az olajvállalat Magyarországon átfogó üzemanyag-takarékossági oktatóprogramot indít, amely keretében a hazai autósok hasznos tanácsokkal, játékos módon bővíthetik ismereteiket az üzemanyag-takarékos vezetéssel kapcsolatban.

Első lépéseként a cég elindította játékát, a FuelSave Challenge-et, amely a fogyasztás csökkentéséhez ad hasznos tanácsokat. A játék során a vezetőknek egy virtuális útvonalat kell bejárniuk úgy, hogy autójukkal a lehető legkevesebb üzemanyagot használjanak fel az út során. A feladat teljesítése közben számos praktikus tanáccsal is ellátják őket, és a gépjármű megfelelő felszereléséhez is hasznos tippeket kapnak. A játék már elérhető a Shell weboldaláról.

A társaság azt is közölte következő hónapokban további, a tudatos vezetéssel és üzemanyag-felhasználással kapcsolatos aktivitások indulnak majd hazánkban.