A Volkswagen mindent megtesz, hogy ütőképesen érkezzenek a rali világbajnokságba. Másfél éve készülnek a 2013-as idényre, ahol két szupergyors pilótával, Sebastien Ogier-vel és Jari-Matti Latvalával vágnak neki a számukra új szakág kihívásainak.

Ám nem csak a fiatalok tapasztalatára épít a német csapat, felkérték Marcus Grönholmot is, hogy tesztelje autójukat. A kétszeres rali világbajnokot Francois-Xavier Demaison, a VW tesztekért és fejlesztésekért felelős vezetője szervezte be, akivel korábban a Peugeot-nál dolgoztak együtt.

Már nyáron szerették volna, ha kipróbálja a Polo R WRC-t, de Grönholm balesetet szenvedett az amerikai X-Games ralikrossz versenyén. A próbára ezért csak mostanában, még karácsony előtt kerül sor Svédországban.


A hírek szerint Grönholm elsősorban havon vezet majd, kamatoztatva azt a tudását, amellyel korábban ötször megnyerte a Svéd-ralit.

Lehetséges, hogy az együttműködésnek folytatása is lesz, hiszen a Volkswagen érdeklődik a ralikrossz iránt is, amelyben Grönholm versenyez jelenleg.

Nem Grönholm az egyetlen klasszis, aki dolgozik a német gyárnak, hiszen a csapat egyik fő tanácsadója Carlos Sainz. A kétszeres rali világbajnok korábban már tesztelte az autót, de ő nem a beállításokkal dolgozik, hanem a fejlesztés alapvető irányát ellenőrzi.