Két forinttal csökken a benzin ára, hat forinttal a gázolajé szerdán a kutakon, miután az üzemanyagok literenkénti nagykereskedelmi árát ennyivel változtatja a Mol Nyrt. Szerdán a 95-ös benzin literenkénti átlagára 402-403 forintra, a gázolajé pedig 414-415 forintra mérséklődik. Az autósok 20-25 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak a kutaknál.

Noha a múlt héten gyengült a forint, a késztermékek tőzsdei jegyzésára is csökkent, ezzel magyarázható az e heti árcsökkenés.

A csökkenés nagyjából három hónapja tart, hiszen szeptember elején még 446 forint volt a benzin és 444 forint a gázolaj ára.  Legutóbb egy hete változtak az árak, akkor a benzin ára három, a gázolajé négy forinttal mérséklődött.

A benzin ára az idén április elején érte el a csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj január közepén volt a legdrágább, akkor egy liter átlagosan 449 forint volt.

Bioetanlolt (E85) várhatóan 358 forintos, autógázt (LPG) 250 forintos literenkénti átlagos áron vehetünk a hét közepétől.

Forrás: MTI, Holtankoljak.hu