A BMW hivatalosan is bejelentette a 4-es Coupe Concept modellt, azt követően, hogy kiszivárogtak a modell képei. A sorozatgyártásra késznek látszó kocsi a jövő hónapban, a Detroiti Autószalonon debütál. Lényegében nem más, mint a korábbi Hármas kupé utódja, már új néven.

A 4-es Coupe Concept 29 milliméterrel hosszabb, mint elődje, azaz 4641 mm-es, a tengelytávolsága 50 mm-t bővült, így 2810 mm-es, ami megegyezik az új Hármas szedánéval. Szélessége 44 milliméterrel több, mint a korábbi kupénál, így 1826 mm-es, ugyanakkor a kasztni 16 milliméterrel laposabb, 1362 milliméterre van a föld felett a tető legmagasabb pontja.

Összességében megőrizte elődje elegáns alakját, a nyúlánkabb forma és a csomagtérfedél látszólag erőteljesebben csapódó vonala viszont még sportosabbnak mutatja. A 20 colos felnik és a lökhárítók alumíniumelemei pedig egyértelművé teszik, hogy nem hétköznapi járgányról van szó.

Az utastérben a BMW-től megszokott vezetőközpontú kialakítással találkozunk, így a kezelőszervek a sofőrre fókuszálnak. A részletek kidolgozása, a különleges anyagválasztás a BMW Individual munkáját dicsérik, tanulmányautóhoz kötelező, de az utcán viszonylag ritkán fogunk ilyen utastérrel találkozni. A lehetőség persze adott.
Nem véletlen az új, Négyes név használata: várhatóan a jövőben a bajorok a páros számmal jelölik majd a különlegesebb modelljeiket, ilyen a Hatos, az X6-os, az i8-as, illetve most már a 4-es. Ennek megfelelően a következő generációs Egyes BMW kupé és kabrió változatai Kettes néven jelenhetnek majd meg.

Sorozatgyártásban várhatóan 2013 második felében jelenhet meg a 4-es kupé, majd fél-egy évvel később a 4-es kabrió. Addig is nézze meg a BMW fotósának képeit a galériában!