Második alkalommal írta be a nevét a rekordok könyvébe a Nissan LEAF. 225 ilyen autó alkotott konvojt a silverstone-i versenypályán, hogy megdöntse az USA-beli Chrysler által 218 autóval felállított eddigi “legnagyobb elektromosautó-felvonulás” rekordot.

Az eseményt a Nissan rendezte azzal a céllal, hogy a világon a legnagyobb darabszámban értékesített elektromos autójának vásárlói itt találkozzanak, hogy megoszthassák a LEAF használatával kapcsolatos tapasztalataikat és információkat gyűjthessenek autójuk optimális üzemeltetésével kapcsolatban.    

Szerte az Egyesült Királyság területéről – még olyan távolról is, mint Aberdeen és Belfast – érkeztek a találkozóra a november 24-én a világhírű Forma-1-es versenypályára. Az autókonvoj alig több mint 2 mérföldet (3,2 km) tett meg a felvonulás során, mozgásukat a Guinness Rekordok Könyvének zsűritagjainak szigorú figyelme kísérte.

A Nissan LEAF ebben az évben már bekerült a Guinness rekordok könyvébe azzal, hogy egymérföldes  (1,6 km) hátramenetben a leggyorsabb autónak bizonyult. Ezt a rekordot júniusban állította fel Terry Grant kaszkadőr a Goodwood Festival of Speed rendezvényen.