Nem hivatalos bemutató keretében Monacóban kiállították a Milan Abarth modellt, az első osztrák szupersportkocsit. Bár FIAT-nak nincs köze hozzá, neve onnan ered, hogy Karl Abarth családja szállt be a projektbe, a tervezőé, aki az 1950-1970-es években dolgozott az olasz márkának.

A sógorok szupersportkocsija 1
A sógorok szupersportkocsija 2

A sógorok szupersportkocsija

A sógorok szupersportkocsija

A sógorok szupersportkocsija 7
A sógorok szupersportkocsija 8
A sógorok szupersportkocsija 9
A sógorok szupersportkocsija 10
Fotó megosztása:
A sógorok szupersportkocsija 11


Egyelőre keveset tudni a Milanról, de annyi a képek alapján is leszűrhető, hogy nem luxuskényelmű autónak születik, sokkal inkább egy rendszámosított versenyautó. A hírek szerint összesen hét darab utcai variánst terveznek, illetve további hét SS Milan Abarthot versenypályára.

Állítólag vevő igényeitől függően a motor teljesítménye 600 lóerőtől 1700 lóerőig terjedhet, miközben a járgány tömege 900-1100 kiló között változhat. Ez valószínűsíti, hogy az alumínium vagy karbon vázra karbon karosszéria kerül. Az utastér lehet teljesen puritán vagy akár a legfinomabb bőrrel borított. A kialakításnak a tulajdonos pénztárcája szab határt, illetve valószínűleg az nem.

Az autó ára ugyanis 300 000 eurótól (85,5 millió forint) indul, így aki hajlandó egy névtelen, a motorsportban sem vitézkedő kocsiért ennyi pénzt kiadni, annak vélhetően mindegy, hogy 85 vagy 150 millió az ár.
 
Részletek várhatóan majd jövő év elején derülnek ki, a hivatalos premiert 2013 februárjára tervezi a gyártó.