Új benzinmotorok sorozatgyártása indult meg Audi Hungaria Motor Kft-nél. A négyhengeres motorok 1,2 és 1,4 literes lökettérfogattal készülnek. A fő alkatrészek, mint a forgattyúsház, a hengerfej és a forgattyústengely is a győri üzemben készül. Az új erőforrást többek között az új Audi A3-ba és a VW Golfba építik be.

Új magyar motor a Golfba 1
Új magyar motor a Golfba 2

Új magyar motor a Golfba

Új magyar motor a Golfba

Új magyar motor a Golfba 5
Új magyar motor a Golfba 6
Fotó megosztása:
Új magyar motor a Golfba 7


A motorok a Volkswagen-konszern új keresztmotoros padlólemezéhez fejlesztett motorgeneráció tagjai. A közvetlen befecskendezéses turbófeltöltővel szerelt blokk különféle változatai 86 és 140 lóerő közötti teljesítményt valamint 165 és 250 Nm közötti forgatónyomatékot produkálnak. Eleget tesznek az Euro 6 plus környezetvédelmi norma előírásainak, miközben elődökhöz képest a fogyasztás átlagosan nyolc-tíz százalékkal csökkent. Az új motor először az Audi A3-ban és a Volkswagen Golfban jelenik meg, de bekerül a Polóba is.  

“Az új motorok előnye abban rejlik, hogy a moduláris felépítés következtében a konszern számos modelljébe beépíthetők. Ezért tervezzük, hogy a jövőben ezeket az erőforrásokat nagyobb volumenben fogjuk gyártani” – mondta Achim Heinfling, az Audi Hungaria motorgyártásért felelős ügyvezető igazgatója. “

Az új 1,2 és 1,4 literes motorok a motorgyár már létező négyhengeres motorpalettáját egészítik ki. A jövőben naponta mintegy 1500 ilyen négyhengeres Otto-motor készül majd.

Az Audi Hungariánál jelenleg négy-, öt-, hat-, nyolc-, tíz- és tizenkét hengeres dízel és benzinmotorok készülnek. A motorgyártásban a vállalatnál foglalkoztatott mintegy 8600 munkatársból több mint 5000-en dolgoznak. Az év első hat hónapjában a vállalatnál 1 039 026 motor készült.