Sokakat irritált, másokat pedig egyenesen hidegen hagyott, hogy a modern Megyeri híd széles, jó minőségű útpályáján műszakilag látszólag indokolatlanul lassan, csupán 80 km/óra sebességgel haladhattunk a Duna két partja között. Ennek most vége: az Állami Autópálya Kezelő Zrt. munkatársai szerdán lecserélték a sebesség-korlátozást jelző táblákat.

Amint az ÁAK Zrt. kommunikációs irodájától megtudtuk, a Nemzeti Közlekedési Hatóság és az Állami Autópálya Kezelő Zrt. szakemberei az M0 autóút északi szektorára vonatkozó ideiglenes forgalomba helyezési engedély meghosszabbítása kapcsán a vizsgálták felül az autóút forgalmi rendjét. Ennek során figyelembe vették az elmúlt négy év üzemeltetési tapasztalatait és baleseti adatait, az autóútra vonatkozó közlekedésbiztonsági felülvizsgálat megállapításait, majd a helyszíni bejárás tapasztalatai alapján úgy döntöttek, hogy a Megyeri hídon 100 km/órára emelhető a megengedett legnagyobb sebesség.

A változás a táblák kihelyezésével, azaz 2012. november 14-vel lép hatályba. A következő hetekben kézhez vett, ide szóló gyorshajtási bírságok esetén tehát érdemes lesz megnézni a dátumot és az időpontot: elképzelhető, hogy technikailag már szabályosan közlekedtünk.