Nem lesz olcsó benzin 1
Nem lesz olcsó benzin 2

Nem lesz olcsó benzin

Nem lesz olcsó benzin

Nem lesz olcsó benzin 16
Nem lesz olcsó benzin 17
Nem lesz olcsó benzin 18
Nem lesz olcsó benzin 19
Nem lesz olcsó benzin 20
Nem lesz olcsó benzin 21
Nem lesz olcsó benzin 22
Nem lesz olcsó benzin 23
Nem lesz olcsó benzin 24
Nem lesz olcsó benzin 25
Nem lesz olcsó benzin 26
Nem lesz olcsó benzin 27
Nem lesz olcsó benzin 28
Fotó megosztása:
Nem lesz olcsó benzin 29 Az üzemanyagok árának tartós csökkenésére, illetve jelentősebb áresésre nem lehet számítani – mondta Drucker György energiapiaci szakértő az MTI kérdésére annak kapcsán, hogy ezen a héten is csökkenti a benzin, illetve a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát a Mol, illetve az elmúlt két hétben is hasonló lépéseket jelentett be.

A hazai üzemanyagárakat alapvetően két tényező alakítja, a nemzetközi árak és a forint árfolyamának alakulása. A nyersolaj ára csökkent, a forint pedig viszonylag erős volt, ezért csökkenhettek az árak – emlékeztetett az Energiainfo.hu szakportál vezető elemzője.

A szakértő további kisebb árcsökkenést nem tart kizártnak, de úgy véli, a téli szezon kezdetén komolyabb áresés nem várható. Emellett a forint további jelentősebb erősödésére sem lehet számítani – tette hozzá.

Drucker György szerint a hazai üzemanyagárak a következő hetekben a jelenlegi sávban maradnak, az eltérés plusz-mínusz 15 forint lehet. Az elemző azonban valószínűbbnek tartja a drágulást. Ugyanakkor jelentősebb áremelkedést nem vár a közeljövőben, miután az ellátás jó, és úgy tűnik, hogy a Perzsa-öbölben jelenleg nem fenyeget a konfliktus olyan éleződése, amelyet korábban ne áraztak volna be a piacok.

A Mol szerdán bruttó 8 forinttal csökkentette a 95-ös benzin, illetve 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát, így a benzin átlagára 405 forintra, a gázolajé pedig 425 forintra csökken. A Mol legutóbb a múlt héten csökkentette tíz forinttal a 95-ös benzin, illetve négy forinttal a gázolaj nagykereskedelmi árát, illetve az azt megelőző héten tíz-, illetve hétforintos csökkentést hajtott végre a cég.

Összességében 4,3 százalékkal csökkent az üzemanyagok forgalma 2012 első háromnegyed évében, a benzinek kereslete 5,5 százalékkal, a gázolajoké 3,3 százalékkal esett vissza a magyar piacon tavalyhoz képest.

Forrás: MTI

Tudja ön mennyit költ autójára? A Szervizkönyv segít csökkenteni ezt az összeget, próbálja ki most!