Október 23-án, kedden délelőtt 9 és 11 óra között a Bécs-Pozsony-Budapest Ultramarathon részeként félmaratoni futóversenyt rendeznek a Budakeszi, Knáb János utca – Temető utca – Telki út – Telki út – Temető utca – Budakeszi út – Jánoshegyi út – Tündérhegyi út – Mátyás király út – Istenhegyi út – Szent Orbán tér – Istenhegyi út – Nagyenyed utca – Alkotás utca – Gesztenyéskert (Csörsz utca) útvonalon.
 
A futóverseny miatti forgalomkorlátozásokra kell számítani, egyes kereszteződésekben a mezőny elhaladtakor megállítják a forgalmat.

A 21-es és a 21A jelzésű autóbuszok 9:50 és 11 óra között rövidített útvonalon, Csillebérc, KFKI és Normafa végállomások felől csak a Svábhegy, fogaskerekű-állomásig közlekednek. A kimaradó szakaszon, a Széll Kálmán tér és a Svábhegy között utazók számára a 61-es, majd a 60-as villamost, azaz a fogaskerekű vasutat ajánlja a BKV.
 
A 212-es autóbuszok 9:50 és 11 óra között rövidített és terelt útvonalon közlekednek a Boráros tér és a Szent Orbán tér, onnan pedig a 112-es autóbusz Thomán István utca végállomása között. A mezőny elhaladásának idejére az Alkotás utca és a Csörsz utca csomópontjában a forgalmat néhány percre megállíthatják. Hosszabb zárás esetén az autóbuszokat a mindkét irányban a BAH csomópont – Jagelló út – Böszörményi út útvonalon terelve közlekedtetik.
 
A mezőny elhaladása idején ugyancsak néhány perc erejéig korlátozhatják az 59-es villamos és a 102-es autóbuszok forgalmát a Nagyenyed utca és a Böszörményi út csomópontjában; a 105-ös autóbuszok pedig az Alkotás utca és a Királyhágó utca csomópontjában kényszerülhetnek néhány perces várakozásra.