Egyedi kiegészítőkre és nagyobb motorteljesítményre mindig találni vevőt. A Kicherer ezért félelem nélkül nyúlhatott a leggyorsabb Mercedeshez is. Az SLS AMG-hez már jó ideje kínálnak tuningelemeket, de a motor alapvető kialakításán nem módosított eddig a német tuningcég. Eddig.

Ám a Kicherer Supercharged GT-ben a 6,2 literes motorhoz kompresszort kapcsoltak, a feltöltő által pumpált plusz levegővel – és a hozzáadott üzemanyaggal – nagyobb teljesítmény érhető el. A sportkipufogóval és módosított motorvezérléssel is ellátott V8-as az eredeti 571 lóerő helyett 709 lóerős teljesítményt produkál. A motor maximális forgatónyomatéka 650-ről 840 Nm-re nőtt. Impozáns adatok!

Fekete bombázó 2 Pluszteljesítményét képes is az óra ellenében előnyre váltani a sirályszárnyas sportkocsi, hiszen a gyári változatoknál gyorsabban, 3,5 másodperc alatt gyorsul 100 km/órára, végsebessége pedig szintén javult, egészen 330 km/óráig.

A Supercharged GT külseje már ismerős lehet, hiszen korábban is kínálta a német vállalkozás a kiegészítőket. A matt fekete fényezés igazán agresszívnak mutatja a kocsit, de nem kötelező tartozék. Az újdonságok között az 1952-es Mercedes 300 SL Carrera Panamerica versenyautóra utaló hűtőmaszk, új orrspoiler és diffúzor említhető.

Az összhatás feltűnő, de nem vállalhatatlan.