Emlékeznek még Zahir Ranára. A kanadai milliárdos 2011 szeptemberében Targa Newfoundland hobbi versenyen az óceánba csúszott Ferrarijával. Az egyébként autókereskedéssel foglalkozó férfi felújítatta a járgányt, visszaküldte az Edo Competiton műhelyébe, ahol mostanra elkészült. Ám nemcsak vízkármentés történt, hanem további tuningolás.


Az eredetileg Enzo XX Evolution néven készült modell egy tuningolt Ferrari Enzót rejt, amely az Edo Competition termékei mellett a Ferrari FXX különleges megoldásait is beépítették. Átalakított motorja 840 lóerős teljesítményű volt.

De ha már így alakult, akkor a német tuningcég most még többet hozott ki a gyárilag 6,0 literes, de az Edonál 6,3 liter hengerűrtartalmúra növelt V12-es motorból.  Most 110 lóerővel erősebb, vagyis 950 lóerős! Arról nincs hír, hogy mire képes a ZXX-re keresztelt kocsi, de kiindulva a XX Evolution 3,2 másodperces sprintidejéből és 390 km/órás végsebességéből, biztosan kiemelkedő.

Nem maradt érintetlen a karosszéria sem, a korábbi Enzo-orr helyett, immár az FXX első spoilere, lámpái kerültek a kocsira, miközben más a diffúzor is. Az már csak a hab a tortán, hogy központi csavaros felnik kerültek a Ferrarira.

Reméljük ezúttal nem kerül víz alá.