Életveszélyben a nézők a Francia-ralin – videó 2

Nagy mázlija volt Petter Solbergnek és a nézőknek is a 2012-es Francia-rali szombat reggeli első szakaszán, ahol a norvég balesetet szenvedett.

 

A Ford versenyzője a harmadik helyezett Mikko Hirvonen mögött 0,7 másodperces hátránnyal vágott neki a második versenynapnak. Gyorsan kezdett, hiszen az első szektorban az övé volt a legjobb idő, ám azután hibázott. Egy balkanyarban (talán túl gyorsan érkezett) lesodoródott az útról és a szőlőtőkék közé került. A 2003-as világbajnok nem lassított, hanem szüretelésbe kezdette a Fiesta WRC-vel, csakhogy elvétette az utat és meg sem állt, amíg egy villanyautónak csapódott.


Az ütközéstől az oszlop kidőlt, lerántva a földre a vezetéket, szikrákat szórva a nézők körül. Szerencsére sem a vakrepülés, sem az oszlop, sem a nagyfeszültség nem tett kárt senkiben. Solberg számára viszont a verseny mára befejeződött;autója nem úszta meg. 

 

 

A Francia-ralin tizenegy szakaszt követően Sebastien Loeb (Citroën) vezet, fél perccel megelőzve Jari-Matti Latvalát (Ford) és mintegy ötven másodperccel csapattársát, Mikko Hirvonent.