Gázvezeték építése miatt szerdától november végéig forgalomkorlátozásokra kell számítani a budapesti id. Antall József rakpart Garibaldi utca és Markó utca közötti szakaszán, valamint a Markó utcai felhajtóban – közölte a Budapesti Közlekedési Központ kedden.

A tájékoztatás szerint az első ütemben a Széchenyi rakpart – Markó utca kereszteződésben mind a Széchenyi rakparton, mind a felhajtó felső végében félpályás útlezárás lép életbe, ezért a felhajtót a felső rakpart felé egyirányúsítják, a kereszteződésben jelzőőrök irányítják a forgalmat.

A második ütemben a Markó utcai felhajtóban továbbra is félpályás útlezárás mellett dolgoznak, a munkavégzés azonban már az alsó rakpartot is érinti. A felhajtó továbbra is egyirányú marad a felső rakpart felé. Az alsó rakparton a munkaterület kiterjed az észak felé vezető forgalmi sávra, de a forgalmat a munkagödör lefedésével és sebességkorlátozás bevezetésével fenntartják.

A Markó utcai felhajtó egyirányúsítása miatt az első két ütemben az alsó rakpartra nem lehet lehajtani, helyette a Garibaldi utcai lehajtót érdemes igénybe venni.

Az építési munkák utolsó ütemében az id. Antall József rakpart Markó utca és Garibaldi utca közötti szakaszán, az útpálya Duna felőli oldalán dolgoznak. A munkavégzés miatt az alsó rakpart forgalmi sávjai szűkebbek lesznek, sávelhúzásra is számítani kell a Parlament felé. A Markó utcai rámpa alsó végében a becsatlakozó sáv megszűnik, az alsó rakparton pedig óránként csak 30 kilométeres sebességgel lehet közlekedni.

A forgalmi sávok szűkítése és a sebességkorlátozás bevezetése miatt az alsó rakparton lassabb haladásra, kisebb torlódások kialakulására kell számítani.