A BMW GS motorok történetében szinte hagyománnyá vált, hogy a világhírű túra-enduró motorkerékpár aktuális generációját kemény megpróbáltatásnak teszik ki és extrém körülmények közepette, például Dél-Amerikában vagy Afrikában próbálják ki, nem sokkal azelőtt, hogy a nagyközönség is megvásárolhatja az első példányokat.  Most is ez történik majd, csak egy kis csavarral.

Az új BMW R 1200 GS bemutatása kapcsán a bajor márka az új modell egyikét egy szokatlan, öt kontinenst átfogó világ körüli útra küldi annak hivatalos piaci bevezetése előtt. A “One world. One GS” körút Új-Zélandtól Laoszon, Botswanán, Dél-Afrikán, valamint Új-Mexikón áthaladva Európában ér véget.  Az új R 1200 GS-sel először öt rajongó fog motorozni.

Az ismert személyekből álló nemzetközi zsűri – akiket a novemberi, milánói EICMA motorkerékpár kiállításon mutatnak be – választja majd ki az öt motorost azok közül, akik a pályázati időszakban jelentkeztek. Nekik azután lehetőségük lesz az új R 1200 GS-t önállóan felfedezni az öt szakasz egyikén.

Jelentkezni 2012. október 2-tól november 30-ig, a www.bmw-motorrad.com/gs címen lehet.