A Subaru Forester eddig három generáción keresztül állt helyt sikerrel az egyre sűrűsödő szabadidőautók mezőnyében. Akárcsak a hasonló japán modellek, a Forester sem a kihívó megjelenésre épített, és ez a következő, negyedik generáció esetén sem változik.

Érdekes mód egy japán, belpiacra szánt prospektus lapjain láthatjuk először teljes valójában az autót, és innen tudhatunk meg technológiai részleteket. Az új típus novemberben kerül a japán piacokra, Európába várhatóan jövőre érkezik, az Impreza átfésült alapjaira építve.

A formaterv most sem indult el a harsány hobbiterepjárók világa felé, visszafogottan rovarszerű japán hangulat, ami sokban emlékeztet a márkatárs XV fizimiskájára. Az előző Foresterhez képest minden tekintetben nőtt az újdonság, magassága 1,5, hossza 3,5 tengelytávja 2,5 centiméterrel nőt. Utóbbi várhatóan jótékony hatással lesz a belső térkínálatra.

A csomagtér 505 liter körül várható, ez több mint 50 liternyi fejlődés az előző generációhoz képest, a belső kivitelezése pedig szinte megegyezik az XV, és Impreza típusban látottakkal.

Kiszivárogtak az új Subaru Forester képei 2 A hazai piacon két boxermotorral kerül bevezetésre a típus, kétliteres szívó benzinesként 146 lóerőt termelve, valamint turbós, 276 lóerős verzióban. Mindkét motor elérhető lesz CVT automata, és hagyomány hatsebességes váltóval. Az európai modellek technikai hátterét még homály fedi, de a piacot ismerve biztosra vehető a dízel-boxer bevezetése, valamikor 2013-ban.