Tavalyhoz képest csökkent a vasúti átjárókban történt balesetek száma ezen a nyáron a MÁV közlekedésbiztonsági kampányának köszönhetően, amelyet a rendőrséggel közösen szervezett – közölte a vasúttársaság.


Míg tavaly nyáron 23, addig idén 10 baleset történt; 2011 nyarán 10 ember halt meg vasúti átjáróban történt balesetben, 2012-ben viszont 4.

A közlemény szerint a társaság és a rendőrség 24 helyszínen tartott kampánynapot, például a Balaton, a Tisza-tó és a Velencei-tó térségében, ahol felhívták a figyelmet a vasúti átjárókon való áthaladás szabályaira. A gépkocsivezetők mellett a gyalogosokat, kerékpárosokat is figyelmeztették a veszélyekre.

A balesetek megelőzésére a közlekedők figyelmét nyári hangulatú szórólappal és négy, vasúti útátjáróban történt baleset bemutatásával hívták fel.

Vasút-közút kereszteződésekben évente több tucatnyi súlyos baleset történik, melyek fele halálos kimenetelű; az ok minden esetben a gyalogosok, gépjárművezetők figyelmetlensége – írja a MÁV. A nyári kampányt követően a vasúttársaság hamarosan újra országos akciót indít.
Kevesebb baleset a vasúti átjárókban 3