A 20 kilovoltos hálózat helyreállítási munkáin dolgozott az a 36 éves szerelő, akit eddig ismeretlen ok miatt súlyos égési sérüléssel járó áramütés ért a szerda hajnali hódmezővásárhelyi baleset helyszínén – közölte a Démász Zrt.


Mint arról korábban beszámoltunk hajnalban autójával kidöntött egy villanyoszlopot egy nő, akit ittas barátja üldözött, az áramszolgáltató munkatársainak ezeket a károkat kellett kijavítaniuk.

A hajnali autós baleset miatt csaknem ötezer fogyasztó maradt átmenetileg áram nélkül az alföldi városban. A helyreállítás során bekövetkezett baleset következtében további kétezer fogyasztónál szünetel a szolgáltatás, melyet várhatóan a késő délutáni órákra sikerül teljesen helyreállítani – olvasható az áramszolgáltató közleményében.

A baleset a Lévay utcában egy kanyarban történt, a nő könnyebb sérüléseket szenvedett. Kiderült, hogy a fogócska előtt két nappal a nő autójáról a rendőrök levették a rendszámot, ezért barátja járművéről rakta azokat át a kocsira.

A férfi ellen egyedi azonosító jel meghamisításának vétsége és ittas járművezetés bűntette miatt indult büntetőeljárás. Emellett, bár a férfinak volt jogosítványa, nem tartotta magánál, emiatt is eljárás indul ellene, és a rendőrök gondoskodtak az okmány visszavonásáról.