Szerdától drágább lesz tankolni 2

Bruttó 3 forinttal emeli a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a benzin ára a héten nem változik. Ennek hatására várhatóan ugyanilyen mértékű változás történik majd a kiskereskedelmi áraknál is. Így a héten a 95-ös benzin átlagára 440 forint marad, a gázolajé pedig 438 forintra nő.
Az emelkedés mögött vélhetően az áll, hogy nőtt a gázolaj tőzsdei jegyzésára – a benziné stagnált -, a forint viszont gyengült a dollárral szemben az elmúlt héten.
A Mol a múlt héten nem változtatott az árakon, míg azt megelőzően bruttó 8 forinttal emelte a 95-ös benzin és 5 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát.
A benzin ára idén április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj január közepén volt a legdrágább, akkor egy liter átlagosan 449 forint volt. Tavaly ilyenkor 384 forint volt a benzin átlagára, a gázolajé pedig 371 forint.

  
Érdemes figyelni az árakat a töltőállomásokon, mert ahogy eddig is, 20-25 forintos árkülönbséget is tapasztalhatunk a kutaknál. A legdrágább helyeken 465 forint lesz a gázolaj literje.

A bioetanol (E85) átlagára 346 forint, az autógázé (LPG) 234 forint.

Forrás: MTI, Holtankoljak.hu