Itt az új Nissan Almera. A Moszkvai Autószalonon bemutatott járgány nem a korábban nálunk is népszerű modell utódja, hanem egy, az orosz piacra kitalált autó. Karosszériáját a korábban Ázsiában forgalmazott Nissan Silphy-től örökölte, míg az utasteret a Daciákból adta kölcsön a Renault. 


A négyajtós modell 4656 mm hosszú, amihez tekintélyes, 2700 mm-s tengelytávolság tartozik. Ám nemcsak az utasoknak jut tágas hely, de a csomagtartó is nagy, 500 literes. 
A Renault által jelentős részben birtokolt AvtoVaz gyárában, Togliattiban készülő autót az orosz piachoz igazították. Ennek megfelelően több mint 100 000 kilométer töltöttek a lengéscsillapító és rugó módosításával, hangolásával. A 16 centis hasmagasságú kocsihoz kérhető 2 milliméteres acél motorvédőlemez, illetve a fék- és üzemanyag-vezetékeket is kiegészítő lemez óvja a rossz utak behatásaitól. 
Kifejezetten az orosz teleket figyelembe véve optimalizálták a kocsi hidegindítási képességét, a fűtését, illetve ablaktörlő lapátjait, ráadásul 5 literes ablakmosó tartállyal szerelik. 
Egyféle motorral készül a kocsi, az 1,6-os benzines teljesítménye 102 lóerő, maximális nyomatéka 145 Nm. Ötfokozatú manuális sebességváltó mellett négyfokozatú automatával is elérhető lesz. 
A Nissan központi szerepet szán az autónak az orosz piacon való terjeszkedésben, ezért jó árral készülnek, ahogy Francois Goupil de Bouille, a Nissan Oroszország ügyvezető igazgatója fogalmazott: “Amikor az árak kiderülnek, mindenki látni fogja, hogy milyen kivételes ajánlat ez”. 
2013 elején indul az új Nissan Almera forgalmazása, sajnos nincs hír róla, hogy Oroszországon kívül is árulnák, pedig vélhetően nálunk is lenne igény rá.