A Velencei-tó partján szolgálatot teljesítő járőrök a gárdonyi Lazac utca – Holdfény sétány kereszteződésében közúti ellenőrzésre állítottak le vasárnap délután egy VW Golfot – számol be közleményében a rendőrség.  
Az autót vezető 29 éves ásványrárói lakosnak a járőr közlése alapján azzal a ténnyel kellett szembesülnie, hogy sem a szélvédőben elhelyezett azonosítók, sem az autóba szerelt motor, sem pedig a jármű alvázszáma nem egyezik az autó papírjaiban szereplő adatokkal. 
A járőr kérdésére a sofőr elmondta, hogy az autó eredeti karosszériája megsérült, ezért vásárolt hozzá egy másik, azonos színű gépkocsit és arról szerelte át a sajátjára, az alvázszámot pedig áthegesztette. A motorcserével kapcsolatban elismerte, hogy egy Ausztriában vásárolt SEAT nagyobb teljesítményű motorját tette át az autójába. A sofőr ellen büntetőeljárást indítottak a gárdonyi nyomozók, a bűncselekmény tárgyát képező VW Golfot lefoglalta a rendőrség.
 
Ercsiben ugyancsak vasárnap délután egy az Egressy utcában parkoló VW Golf lett gyanús a rendőröknek. Az autót vezető férfi a járőröket észlelve azonnal menekülni kezdett, de a Vasút utcában fennakadt az útpadkán. A sofőr kiszállt és gyalog menekült tovább. 
A gépkocsi ellenőrzése során kiderült, hogy az autó motorteréből ki van vágva az alvázszám tábla. A szemle során megjelent egy fiatalkorú ercsi férfi és elmondta, hogy ő vezette az autót, amit megelőző nap vásárolt Érden egy nagyáruház parkolójában. 
Az intézkedés során kiderült, hogy az autóra egy másik Golfhoz tartozó rendszámtáblát szereltek és az autó eredetileg lopott. A kocsit 2012. augusztus 17-én lopták el ismeretlen tettesek egy XXII., kerületi ingatlan elől, azóta körözték. A járművet lefoglalta a rendőrség, az egyedi azonosítójel hamisítása miatt eljárást indítottak az ercsi nyomozók.
Forrás: police.hu