Az Opelek egyik legokosabb extrafelszerelése a FlexFix névre keresztelt integrált kerékpárszállító. Az autó hátuljába beépített, opcionális FlexFix, ha nincs rá szükség, láthatatlanul eltűnik a lökhárítóban, mint egy helyére tolt fiók. A lezárható tartón egy kerékpár fér el, amelynek súlya 30 kilogramm lehet, ebbe beleférnek a népszerű elektromos biciklik is. Tartozékként áll rendelkezésre egy felcsatolható adapter, amely második, legfeljebb húszkilós bringa szállítására ad lehetőséget.A tartón egyszerűen, pillanatok alatt lehet rögzíteni a kerékpárt. A stabil szerkezetet könnyű kezelni, és mivel csak alacsonyra kell felemelni a biciklit, a művelet nem terheli meg az ember hátát.

A nagy családi túraautókon, mondjuk a Zafirán jól jöhet nyaraláskor ez a holmi – de talán még praktikusabb egy városi kisautón. A Párizsi Autószalonon, pár hét múlva bemutatkozó Opel Adam is megkapja a biciklitartót. Bevállalósabb ingázók számára nagyszerű lehetőség ez a kombinált napi közlekedésre; begurulni az Opellel a dugó végéig, ott leparkolni, és továbbtekerni a füstölgő sor mellett biciklivel – hatékony módja ez a munkába, suliba járásnak.

Nagy előnye a FelxFixnek a tetőtartóra rögzíthető bringatartókkal szemben, hogy használatához semmi szükség megerőltető feltornázásra a fej fölé – és a fogyasztást is jóval kisebb mértékben emeli nagy tempónál a szélárnyékban megbúvó bicikli.

További előny, hogy a FlexFix rendszer a kerékpárral együtt úgy hátrabillenthető, hogy fel lehessen nyitni a csomagtartó-ajtót, így továbbra is hozzáférhető marad kívülről az Opel ADAM poggyásztere.