Csaknem egymillió közlekedési baleset történik évente Nagy-Britanniában amiatt, hogy autóvezetők számukra vonzó külsejű gyalogosokon vagy plakátokon – reklámmodellek miatt – felejtik a szemük – derül ki brit biztosítótársaságok legfrissebb adatelemzéséből.
Kétezer autóst kérdeztek “elbambulási szokásairól”. A férfiak 60 százaléka bevallotta, hogy döntően vonzó nők vonják el figyelmét, a nők körében 12 százalék válaszolta, hogy jó külsejű férfiakon felejti tekintetét. A vezetők 21 százaléka a plakátokon lévő modelleket nevezte meg figyelemelvonóként. 


A másik nemben gyönyörködő autósok általában lámpaoszlopnak hajtanak, vagy belemennek egy másik autóba. A szigetországban naponta átlagosan 2525 autóbalesetet okoz a sofőrök figyelmetlensége, évente több mint 900 ezret. Szezonalitása is van a jelenségnek: nyáron – amikor lengébbek az öltözékek – több az ilyen baleset.
Nemcsak az úrvezetőkkel történik ez meg, de a profikkal is. 2009-ben a Forma-1-es Monacói Nagydíj előtt az óriásplakátok egy részét a csapatok kérésére eltávolították a szervezők, mert a Jessica Pace modellről készült fotók elvonta a pilóták figyelmét.  
Forrás: MTI